Overslaan en naar de inhoud gaan

Dé Leidse examentraining met meer dan 20 jaar ervaring!

De Leidse Examentraining

Herexamentraining

Verwacht je dat je een herexamen moet doen? Reserveer dan nu een plek bij de herexamentraining 2018 van Stichting Studiebegeleiding Leiden! Met een herexamentraining van SSL krijgt je zelfvertrouwen een boost en vergroot je je kans van slagen. Bovendien stijgt het cijfer van onze leerlingen gemiddeld 1,5 punt ten opzichte van het eerste tijdvak!

SSL biedt al meer dan 20 jaar herexamentrainingen aan voor havo- en vwo-leerlingen die een herexamen moeten maken. Daarnaast volgen steeds meer leerlingen bij ons een (her)examentraining om hun inlotingskans voor de universiteit te vergroten. De herexamentraining is speciaal opgezet om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je herexamen 2018. Door middel van onze handige stappenplannen en de heldere uitleg en professionele begeleiding van onze docenten krijg je grip op de stof. Bovendien wordt ons lesmateriaal jaarlijks aangepast waardoor het perfect aansluit op de examenvereisten​​​. Door het strakke studieschema wordt alle relevante (her)examenstof tijdens de cursus behandeld en ben je daarmee volledig voorbereid op het maken van je herkansing!

Hoewel het moeten maken van een herexamen natuurlijk erg spannend is, geven leerlingen die bij ons een training hebben gevolgd, aan zich hierna zekerder te voelen en met meer vertrouwen het herexamen te maken. Dit komt niet alleen door de heldere uitleg en de handige stappenplannen die worden aangereikt, maar ook omdat wij je leren hoe je zelf het juiste antwoord vindt. Hiermee krijgt je zelfvertrouwen weer een boost!

Dit jaar vindt de herexamentraining plaats in de periode van 15 t/m 18 juni 2018. Tijdens deze periode word je in twee, drie of vier dagen (afhankelijk van het vak) klaargestoomd voor het herexamen van één vak naar keuze. Natuurlijk hopen we dat je direct slaagt, maar mocht je onverhoopt toch een 'her' hebben, weet dan dat wij voor je klaarstaan!

Wil je zeker zijn van een plek? Reserveer dan snel!

Reserveren? Klik hier

N.B. Reserveringen zijn geldig tot woensdag 13 juni 2018 17:00 uur. Om je inschrijving definitief te maken is het noodzakelijk om op woensdag 13 juni tussen 12:00 en 17:00 uur je reservering om te zetten in een aanmelding door ons te bellen of e-mailen.

SSL is ontstaan vanuit een samenwerking met Universiteit Leiden en heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren van examentrainingen en herexamentrainingen. Door deze jarenlange ervaring hebben wij onze methodes al veler malen kunnen evalueren en aanpassen aan de behoeftes van onze leerlingen én de exameneisen van het CITO. Ons lesmateriaal en de uitleg van onze docenten worden jaarlijks aan deze eisen aangepast en geven zo een duidelijk en helder overzicht van alle examenstof die terugkomt op het examen en het herexamen. Naast het leren van de stof besteden wij bovendien veel aandacht aan het aanleren van een aanpak voor alle verschillende soorten examenvragen. Dit doen we met onze bekende stappenplannen. Hiermee weet je hoe je het best het antwoord op de examenvraag kunt vinden. Zo weet je hoe je de vragen op het herexamen moet aanpakken en ga je met meer zelfvertrouwen aan de slag.

Hieronder worden de verschillende unieke aspecten van onze herexamentrainingen nog verder toegelicht:

Intensiviteit en individuele aandacht

De begeleiding tijdens de herexamentrainingen van SSL is intensief: één docent op vijf leerlingen. Zo zul je nooit lang blijven zitten met je vragen en is er altijd genoeg ruimte voor individuele aandacht. Bovendien voeren we met elke leerling tijdens het eerste lesuur een kort gesprek om persoonlijke knelpunten direct aan het licht te brengen. Tijdens de rest van de cursus houden de docenten je vorderingen en verbeterpunten zorgvuldig bij waardoor je weet waar je je op moet richten.

Duidelijke structuur

De gehele cursus is in blokken verdeeld. In elk blok staat steeds één onderwerp centraal, zo blijft het overzichtelijk! Elk blok begint doorgaans met een kernachtige uitleg waarin hoofdzaken van bijzaken worden gescheiden en waarin je handvatten krijgt aangereikt om examenopgaven succesvol op te lossen (onze bekende stappenplannen). Hierna ga je aan de slag met de door ons geselecteerde (eindexamen)opgaven. Tijdens het oefenen ligt de focus op het toepassen van de uitleg en stappenplannen, zo krijg je inzicht in het sóórt vragen en de manier waarop deze gesteld worden. Bovendien kun je deze strategieën één op één toepassen tijdens je herexamen. Door deze werkwijze krijg je meer grip op de stof en, zo leert de ervaring, wordt je zelfvertrouwen een stuk groter.

Specifiek gericht op het herexamen

Zoals eerder genoemd, oefen je tijdens de herexamentraining van SSL met opgaven uit oude CITO-examens. Op deze manier leer je de manier van vraagstelling kennen en met de stappenplannen van SSL kun je de verschillende soorten vragen ook makkelijker aanpakken. Alle opgaven worden met behulp van de correctievoorschriften van het CITO nagekeken, zodat je een goed beeld krijgt van hoe je ervoor staat. Omdat we ons lesmateriaal jaarlijks aanpassen aan de laatste examenvereisten, oefen je alleen met opgaven over relevante onderwerpen. Onze cursussen zijn dus in alle opzichten specifiek gericht op de voorbereiding op het herexamen.

Ervaren en enthousiast docententeam

Onze docenten zijn jong, gemotiveerd en hebben de nodige ervaring in het begeleiden van scholieren. Daarnaast hebben ze bij ons een uitgebreid opleidingstraject gevolgd. We horen vaak dat het enthousiasme en de inzet van onze docenten motiverend werken voor onze leerlingen. Hierdoor is er een goede werksfeer en kan in een korte tijd alle stof uitvoerig behandeld worden. Zo ben je uiteindelijk optimaal voorbereid op het maken van je herexamen!

Al onze herexamentrainingen vinden plaats tussen de dag van de uitslag van het eerste tijdvak van de centrale eindexamens en de eerste herexamens. In 2018 is dit in de periode vrijdag 15 t/m maandag 18 juni. Tijdens deze periode kun je deelnemen aan een training voor één vak naar keuze. De meeste herexamentrainingen duren drie dagen, waarin circa 30 uur les wordt gegeven. Een intensief programma dus, waarin alle stof en strategieën voor het betreffende vak aan bod komen. Voor bepaalde vakken duurt de training twee dagen of vier dagen. In het vakkenoverzicht kun je (vanaf uiterlijk 1 juni) zien welk vak we op welke dagen aanbieden.

Een dag op de Herkansingscursus bestaat uit vier blokken van ongeveer 2 uur, waarin klassikale uitleg wordt gegeven en wordt geoefend met examenopgaven onder begeleiding van onze docenten. Daarnaast is er iedere avond (met uitzondering van de laatste avond van een vierdaagse cursus) het ‘avondprogramma’ waarin extra tijd is voor de onderwerpen die jij moeilijk vindt. Meer informatie over de opbouw van de cursus vindt je bij dagindeling.

De cursuskosten zijn afhankelijk van de duur van de cursus:

  • De kosten voor een vierdaagse cursus zijn 440 euro (circa 38 lesuren)
  • De kosten voor een driedaagse cursus zijn 380 euro (circa 30 lesuren)
  • De kosten voor een tweedaagse cursus zijn 275 euro (circa 20 lesuren)

Deze prijs is inclusief circa 10 lesuren per dag, extra individuele aandacht in de avonduren en het door ons voor deze cursus ontwikkelde cursusmateriaal.

Je kunt je in principe inschrijven tot een dag voor aanvang van de herexamentraining (donderdag 14 juni 21:00 uur) via het inschrijfformulier op de website. Inschrijvingen via de telefoon of e-mail kunnen wij helaas niet behandelen. 

Omdat de belangstelling voor deze cursus is zeer groot en de plekken beperkt zijn, raden we leerlingen die zeker willen zijn van deelname aan zich nu al in te schrijven en zo een plek te reserveren. Hoewel het lastig kan zijn om nu al in te schatten voor welk vak je een herkansing moet maken, kun je maar voor één vak een cursusplaats reserveren. We raden je daarom aan om goed te overwegen waarvoor je je inschrijft. Om je inschrijving definitief te maken dien je de reservering op woensdag 13 juni tussen 12:00 en 17:00 uur om te zetten in een aanmelding. Dit kan door ons te bellen of e-mailen. Als je dit niet (op tijd) doet komt deze reservering om 17:00 uur te vervallen. Heb je eerder een plek gereserveerd, maar wil je nu toch een ander vak volgen? Dan kun je ons ook een e-mail sturen of bellen en passen wij dit aan (indien er nog plek is bij het andere vak).

Je ontvangt van ons een e-mail als je aanmelding definitief is. Hierna vindt de betaling plaats via iDEAL.

Heb je vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 071-5170633 (bereikbaar op woensdag 13 en donderdag 14 juni tussen 9.00 en 21.00). Voor deze tijd zijn wij het best bereikbaar via info@sslleiden.nl.

Met name leerlingen buiten de regio wijzen we graag op overnachtingsmogelijkheden in en rond Leiden. Op het door ons gemaakte overzicht van overnachtingsadressen vind je de prijzen. De genoemde accommodaties bieden verschillende extra's aan. Denk hierbij aan een ontbijt, de mogelijkheid van het gebruiken van een fiets, en er zijn ook accommodaties die je naar de cursuslocatie brengen en je aan het einde van de dag weer komen ophalen.

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op!

 

De Leidse Examentraining
De Leidse Examentraining