Overslaan en naar de inhoud gaan

Dé Leidse examentraining met meer dan 20 jaar ervaring!

De Leidse Examentraining

Herexamentraining

De voorbereiding op het herexamen is zonder meer lastig. Nog afgezien van de tijdsdruk is het best moeilijk te bepalen aan welke examenonderwerpen je nu wel of geen aandacht moet besteden en welke tijdsplanning voor jou het beste is. Juist in deze spannende periode kun je professionele begeleiding en een strak studieschema goed gebruiken. De herexamentraining is speciaal opgezet om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je herexamen. Ook volgen steeds meer leerlingen deze cursus om hun inlotingskans voor de universiteit te vergroten.

We bieden deze Herkansingscursus al meer dan 20 jaar aan voor leerlingen van havo en vwo die een herexamen hebben. Dit jaar vindt de cursus plaats van 15 t/m 18 juni 2018. Tijdens deze periode wordt één vak naar keuze behandeld en word je in vier dagen klaargestoomd voor je herexamen. Natuurlijk hopen we dat je in één keer slaagt. Maar mocht je onverhoopt toch een 'her' hebben, weet dan dat wij voor je klaarstaan!

De cursus is intensief en biedt inzicht in de eindexamenvereisten

De begeleiding is intensief: één docent op vijf leerlingen. De cursus is in blokken verdeeld. In elk blok staat steeds één onderwerp centraal. Elk blok begint met een kernachtige uitleg waarin hoofdzaken van bijzaken worden gescheiden en waarin je handvatten krijgt aangereikt om examenopgaven succesvol op te lossen (onze bekende stappenplannen). Na de uitleg maak je de door ons geselecteerde (eindexamen)opgaven (zie ons lesmateriaal), waardoor je inzicht krijgt in het sóórt vragen en de manier waarop deze gesteld worden. Door deze werkwijze krijg je meer grip op de stof en, zo leert de ervaring, wordt je zelfvertrouwen een stuk groter.

De cursus is specifiek gericht op het verbeteren van examenresultaten

Per vak wordt er op alle cursus dagen aandacht besteed aan opgaven die regelmatig op examens aan de orde komen. Op de laatste cursusdag maak je een proefexamen onder strikte examencondities. Het examen wordt met behulp van de correctievoorschriften van het CITO nagekeken, zodat je een goed beeld krijgt van hoe je ervoor staat. Het proefexamenresultaat wordt uitvoerig met je besproken.

De cursus is gericht op de individuele leerling

Met elke leerling voeren we tijdens het eerste lesuur een kort gesprek en tijdens de cursus houden verschillende docenten je vorderingen (en veelgemaakte fouten!) bij, zodat wij je aan het eind van de cursus een gericht studieadvies kunnen geven. Door het kleine aantal leerlingen per docent is er daadwerkelijk veel aandacht voor individuele problemen. Indien nodig kun je in de avonduren van 19.30 tot 21.30 uur extra (privé)les krijgen (kosteloos). Je studeert in een inspirerende omgeving met betrokken docenten.

Ervaren docententeam

Het team van jonge docenten heeft jarenlange ervaring met het geven van bijles en cursussen aan scholieren. Ze zijn super gedreven om het beste bij je naar boven te halen en hebben al vele duizenden leerlingen met succes door het examen heen geloodst. Onze docenten helpen je niet alleen individueel, maar nemen ook de tijd om alle stof, vanaf het begin, op een overzichtelijke manier te presenteren. Ze vinden het een uitdaging om je te helpen het examen te halen en weten uit ervaring dat dit ook echt haalbaar is.

De afgelopen jaren was de gemiddelde stijging t.o.v. examen eerste tijdvak ca. 1,5 punt.

De herexamentraining vindt plaats tussen 15 t/m 18 juni 2018 (ca. 40 uur les). Tijdens deze periode wordt één vak naar keuze behandeld. Je kunt je dus voor één vak inschrijven. In het actuele vakkenoverzicht kan je kijken voor een actueel overzicht van welke vakken op welke dagen worden gegeven. Voor een uitgebreider overzicht van de opbouw van de training kun je kijken bij de dagindeling. Alle cursussen duren vier dagen (vrijdag t/m maandag). Eventuele uitzonderingen komen later te staan in het Vakkenoverzicht (klik op de i in het groene vak) en staan vanaf maart hieronder vermeld.

De herkansingscursus duurt vier dagen. Door omstandigheden bieden we sommige vakken voor drie of twee dagen aan, dit heeft echter nooit onze voorkeur. Helaas zijn we in deze situatie afhankelijk van de beschikbaarheid van onze docenten en van de planning van de herexamens. Sommige vakken vinden bijvoorbeeld al plaats op maandag 18 juni. De cursuskosten zijn daarom afhankelijk van de duur van de cursus:

  • De kosten voor een vierdaagse cursus zijn 440 euro.
  • De kosten voor een driedaagse cursus zijn 380 euro (vanaf maart is te zien welke vakken er eventueel voor drie dagen worden aangeboden).
  • De kosten voor een tweedaagse cursus zijn 275 euro (vanaf maart is te zien welke vakken er eventueel voor twee dagen worden aangeboden).

Dit is inclusief minstens 40 lesuren (voor de vierdaagse variant), individuele aandacht in de avonduren en het door ons voor deze cursus ontwikkelde cursusmateriaal.

Je kunt je aanmelden op woensdag 13 juni vanaf 12:00 tot donderdag 14 juni 21:00 uur, echter alleen via het aanmeldingsformulier op de website. Je kunt je inschrijven tot in principe een dag voor aanvang van de cursus. Echter, de belangstelling voor deze cursus is zeer groot.

Wil je zeker zijn van deelname, reserveer dan een cursusplaats! Deze reservering kan je woensdag 13 juni van 09:00 tot 17:00 uur omzetten in een aanmelding. Anders komt deze reservering om 17:00 uur te vervallen. Betaling vindt plaats via iDEAL na de aanmelding.

Heb je vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 071-5170633 (bereikbaar op woensdag 13 en donderdag 14 juni tussen 9.00 en 21.00).

Met name leerlingen buiten de regio wijzen we graag op overnachtingsmogelijkheden in en rond Leiden. Op het door ons gemaakte overzicht van overnachtingsadressen vind je de prijzen. De genoemde accommodaties bieden verschillende extra's aan. Denk hierbij aan een ontbijt, de mogelijkheid van het gebruiken van een fiets, en er zijn ook accommodaties die je naar de cursuslocatie brengen en je aan het einde van de dag weer komen ophalen.

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op!

 

De Leidse Examentraining
De Leidse Examentraining