Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Over SSL

Leuk dat je belangstelling hebt om bij ons te komen lesgeven! Wellicht vind je het leuk om eerst te lezen welke doelstelling SSL heeft en hoe we die in de praktijk proberen te brengen.

De basisdoelstelling van de Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) is het verzorgen van examentrainingen gericht op het verbeteren van examenresultaten voor middelbare scholieren en docenten in Nederland. De nadruk ligt hierbij op het bieden van overzicht door het structureren van de stof en het actief laten nadenken door de leerling. Wij streven ernaar om de meest professionele en kwalitatief meest hoogstaande organisator van dergelijke trainingen te zijn, zowel vanuit het gezichtspunt van leerling, ouder en school, als vanuit het gezichtspunt van onze (potentiële) docenten. Dit houdt in dat we als collega’s het beste bij elkaar naar boven willen halen, om met elkaar het beste bij leerlingen naar boven te kunnen halen. 

Het leveren van kwaliteit beschouwen wij als het scheppen van overzicht voor leerlingen. Het doel hiervan is, dat zij leren werken met de structuur van een vak, zodat ze weten wat ze wanneer moeten toepassen. Daarnaast is de didactische methode van onze docenten erop gericht om leerlingen zoveel mogelijk actief te laten nadenken. Het gevolg van beide is dat het zelfoplossend vermogen van leerlingen vergroot wordt en daarmee ook hun zelfvertrouwen.

Lijkt het je leuk om hieraan bij te dragen en daardoor op persoonlijk vlak verder te groeien? Lees dan hier wat we je te bieden hebben.

 

De Leidse Examentraining
De Leidse Examentraining