Overslaan en naar de inhoud gaan

Examentraining havo

Zit je in je havo-examenjaar en wil je je graag zo goed mogelijk voorbereiden op je eindexamen? Kom dan een of meerdere examentraining(en) volgen in Leiden. Met behulp van speciaal ontwikkeld lesmateriaal, duidelijke uitleg en persoonlijke begeleiding halen onze enthousiaste docenten samen met jou het beste in je naar boven.

Tijdens de examentrainingen wordt veel aandacht besteed aan het structureren van de examenstof. In klassikale uitleg worden de hoofdzaken van de lesstof duidelijk behandeld. Er is veel tijd om te oefenen met echte examenopgaven onder begeleiding van de docenten en alle opgaven die je maakt worden nagekeken. Je docenten zien dus meteen wat jouw sterke punten en verbeterpunten zijn. Hierdoor krijg je individuele tips en kun je zelf merken hoe je vooruitgaat. 

Stichting Studiebegeleiding Leiden biedt al meer dan 20 jaar examentrainingen aan. Leerlingen zien hun cijfer gemiddeld een punt stijgen nadat zij een training hebben gevolgd bij SSL. Ook jou helpen we graag!

Meer informatie over onze examentraining havo? Lees dan verder over de cursuslocaties, de dagindeling van de examentraining en de kosten. Meteen aanmelden? Dat kan via:

---- Open het inschrijfformulier ----

Meer over onze examentrainingen

Wij bieden examentrainingen havo aan voor de meeste examenvakken, namelijk: 

​​​​​Wil je weten wanneer jouw vak wordt aangeboden? Kijk dan in het vakkenoverzicht.

Naar het vakkenoverzicht

Examentrainingen worden aangeboden vanaf februari tot en met mei. In totaal zijn er vijftien lesperiodes waaruit je kunt kiezen. De precieze data en een overzicht van alle vakken per periode vind je hier. We raden je aan om een examentraining zo vroeg mogelijk te volgen, bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie. Op die manier kun je extra lang oefenen met de stappenplannen en strategieën en kun je alvast profiteren van de examentraining bij je laatste schoolexamens (SE's)!

Omdat we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben, willen we je aanraden om je op tijd in te schrijven voor de examentraining(en) van jouw keuze. Als je je aanmeldt voor een cursus waarvoor een wachtlijst geldt, is de kans namelijk klein dat je kunt deelnemen aan de training.

Schrijf je hier in voor de examentrainingen: 

---- Open het inschrijfformulier ----

Als je graag al eerder in het schooljaar een havo examentraining wilt volgen, zijn de Talentrainingen en de Kerstvakantiecursus misschien iets voor jou. De tweedaagse Talentrainingen behandelen leesvaardigheid en luistervaardigheid en worden al vanaf oktober gehouden. Kijk hier wanneer welk vak wordt aangeboden.

Tijdens de Kerstvakantiecursus wordt in een dag aandacht besteed aan het belangrijkste deel van de lesstof van 4-havo. Veel leerlingen ontbreekt het namelijk aan een goed fundament. En als de basis goed is, is het veel makkelijker om nieuwe en lastigere onderwerpen goed te begrijpen. Meer informatie over alle vakken en data van deze training vind je hier.

Docent tijdens klassikale uitleg bij een examentraining havo van SSL Leiden.
Docent tijdens een examentraining havo van SSL Leiden.