Overslaan en naar de inhoud gaan

Havo Engels

Op deze pagina vind je informatie voor leerlingen die zich al hebben ingeschreven voor een examentraining en voor leerlingen die twijfelen tussen een tweedaagse en een driedaagse examentraining. Ben je op zoek naar algemene informatie over onze cursussen? Klik dan op onderstaande knop. 

Meer informatie over de examentraining

  • Neem deel aan het avondprogramma. Tijdens de avonden kun je namelijk onder begeleiding verder oefenen en extra vragen stellen aan je docenten. Zeker als je een tweedaagse cursus volgt, raden we je sterk aan het avondprogramma te volgen. Op die manier haal je het maximale uit je examentraining.
  • Bekijk, voordat je aan je cursus begint, de examenstof nog eens en maak een lijstje van de onderwerpen, soorten opgaven en vaardigheden die jij lastig vindt. Zo kun je in het avondprogramma checken of je specifiek deze onderwerpen en opgaven helemaal begrijpt. Zo niet: dan kunnen we je gericht helpen! Je hoeft je van tevoren niet extra te verdiepen in die onderwerpen, want met behulp van onze stappenplannen en tips leren we je hoe je de lastige onderwerpen onder de knie kunt krijgen.

Om je goed voor te bereiden op deze cursus, vragen we je om twee dingen te doen: de woordenlijst te leren en de voorbereidende opgaven te maken. De voorbereidende opgaven zijn belangrijk omdat:

  • er stof in kan voorkomen die wij als bekend veronderstellen en niet op de cursus wordt behandeld, maar die wel relevant is voor het examen;
  • we tijdens de cursus op deze stof voortbouwen.

De voorbereidende opgaven worden direct bij aanvang van de cursus nagekeken en voorzien van feedback en tips. Tevens is er de mogelijkheid om er in de avond op terug te komen door er persoonlijk met een van onze docenten naar te kijken. Een week voordat je cursus begint, ontvang je per e-mail een linkje naar de voorbereidende opgaven.

De voorbereidende opgaven voor havo Engels vind je ook hier.  

De woordenlijst voor Engels bestaat uit drie delen:

  1. Signaalwoorden. Tijdens de cursus wordt ervan uitgegaan dat je de signaalwoorden kent en weet tot welke categorie ze behoren. De signaalwoorden vormen namelijk de kern van de training.
  2. Basiswoorden. Wanneer je de lijst met basiswoorden ook kent, profiteer je nog meer van de training, maar het is niet noodzakelijk deze te kennen voor aanvang. Je kunt ze immers ook achteraf nog leren.
  3. Functiewoorden. Deze woordenlijst zullen we tijdens de cursus gebruiken, maar het is niet noodzakelijk deze te kennen voor aanvang.

De woordenlijst voor havo Engels vind je hier.

Voor Engels vragen we je, naast de spullen die we bij de actuele mededelingen noemen, een Engels-Nederlands woordenboek mee te nemen.

Sommige periodes duren geen 3 dagen, maar slechts 2 dagen. Hoewel er minder tijd is, zullen wel alle onderwerpen behandeld worden. Er is in de cursus echter minder oefentijd en ook zal er tijdens een tweedaagse cursus geen proefexamen afgenomen worden. Welke periodes slechts twee dagen duren, kun je vinden in het vakkenoverzicht.

Vanzelfsprekend doen wij er elk jaar weer alles aan om de cursus zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de meeste recente ontwikkelingen in de examens. Bij Duits, Engels en Frans betekent dat dat we tools hebben ontwikkeld die je bij elke examenvraag kunt gebruiken om zo bij het juiste antwoord uit te komen. Met de meest recente examens als uitgangspunt worden deze tools jaarlijks aangescherpt. 

In onze examentrainingen behandelen we alleen de stof die je moet beheersen voor het centraal examen. Andere stof komt niet aan bod. Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op welke stof je wel en niet moet kennen voor het eindexamen. Wil je zelf een overzicht hebben van de exacte examenstof, zie dan de examenprogramma's die wij op een rijtje hebben gezet.

Voor praktische informatie en laatste nieuws vlak voordat je cursus begint, verwijzen we je graag naar de actuele mededelingen. Twee dagen voor aanvang van je cursus laten we weten wat de aanvangslocatie is. 

 

 

Docent en leerling Engels examentraining SSL
Leerling stelt vraag Engels examentraining SSL