Overslaan en naar de inhoud gaan

Dé Leidse examentraining met meer dan 20 jaar ervaring!

De Leidse Examentraining

Talentrainingen

Welkom op de pagina van de Talentrainingen. Deze trainingen worden al 20 jaar georganiseerd door de Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL). Deze trainingen zijn speciaal op het examen gerichte tweedaagse trainingen in de Moderne Vreemde Talen (MVT), Nederlands en Latijn voor leerlingen in 5 havo of 6 vwo (eventueel ook mogelijk voor 5 vwo). Deze Talentrainingen worden op verschillende momenten door het jaar heen aangeboden, over het algemeen in het weekend en de schoolvakanties. We raden je aan de talencursus zo vroeg mogelijk in het jaar te volgen zodat je ook op school nog geruime tijd met de geleerde strategieën kunt oefenen en je zo nog beter kunt voorbereiden op het examen.

De trainingen zijn erop gericht je in twee dagen alle technieken en tips en trucs bij te brengen over het desbetreffende onderdeel. De training is heel resultaatgericht, omdat alle technieken uitgebreid geoefend worden, zodat je zeker weet dat je ze begrijpt en zelfstandig kunt toepassen.

Meer specifieke informatie over de inhoud van de cursussen, praktische informatie en informatie over de cursuskosten vind je per cursus via het menu boven aan de pagina, of via onderstaande links:

De cursus duurt twee dagen en wordt gegeven op verschillende data. De cursus begint de eerste en tweede dag om 8.30 uur en duurt tot 18.30 uur. De dagen zijn opgedeeld in vier blokken van 2 uur. Voor een uitgebreider overzicht van de opbouw van de training kun je kijken bij de dagindeling.

De cursuskosten voor een tweedaagse training bedragen 275 euro. Dit is inclusief het door ons ontwikkelde cursusmateriaal. Je kunt je inschrijven tot in principe tot uiterlijk een dag voor aanvang van de training. Echter, de ervaring leert dat deze cursussen snel volgeboekt zijn. Wil je zeker zijn van een cursusplaats schrijf je dan zo snel mogelijk in.

Wij zijn ervan overtuigd dat door deze training je zelfvertrouwen toeneemt en dat je met behulp van onze stappenplannen en tips goed voorbereid het examen in zal gaan.

  • Meer informatie over inhoud, plaats, tijd en kosten, vind je in het menuonderdeel 'Vakken en data'.

 

Talentraining SSL
Talentraining SSL - De Leidse Examentraining