Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Examentraining M&O

Met een examentraining M&O van Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) ga je goed voorbereid het eindexamen tegemoet! SSL heeft meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren van examentrainingen op vwo-niveau. Tijdens de driedaagse examentraining M&O worden alle onderwerpen die belangrijk zijn voor het examen behandeld. Onze docenten geven je heldere uitleg over lastige onderwerpen als resultaten analyse, financiële verslaggeving en interest en reiken stappenplannen aan waarmee jij ingewikkelde examenopgaven gestructureerd kunt aanpakken. Zo kom je niet alleen sneller tot het juiste antwoord, maar weet je ook zeker dat je het zelf kunt. Dat scheelt een hoop examenstress!

Lijkt een examentraining M&O van SSL je wel wat? Wacht dan niet te lang met inschrijven, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

SSL biedt zowel twee- als driedaagse examentrainingen M&O aan. Tijdens de driedaagse cursus wordt alle examenstof behandeld en op de derde dag een proefexamen gemaakt onder examencondities. De tweedaagse cursussen zijn geschikt voor leerlingen voor wie een driedaagse cursus iets te intensief is en die bereid zijn een aantal onderwerpen zelf te behandelen. In beide gevallen raden wij leerlingen aan na afloop thuis verder te oefenen met examenopgaven. Deze kunnen bijvoorbeeld gevonden worden op alleexamens.nl.

De reguliere lessen, met een afwisseling van klassikale uitleg en zelfstandig oefenen onder begeleiding van onze docenten, duren van 8:30 uur tot 18:30 uur. Daarnaast is er in de avond mogelijkheid tot het volgen van het avondprogramma waar extra aandacht is voor de M&O onderwerpen die jij lastig vindt.

Tijdens onze examentraining Management en Organisatie wordt gebruikgemaakt van eigen lesmateriaal dat ieder jaar opnieuw wordt samengesteld aan de hand van de laatste exameneisen.

De examentrainingen van SSL vinden plaats in Leiden. Door de centrale ligging van de stad zijn onze trainingen goed bereikbaar voor leerlingen uit het hele land. Vrijwel alle locaties waarop wij lesgeven liggen op loopafstand van station Leiden Centraal. Leerlingen die ver weg wonen kiezen er vaak voor om in Leiden te overnachten. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

Het volgen van een examentraining M&O kan in de meeste weekenden en vakanties in de periode half februari tot en met half mei. Voor het actuele aanbod kun je kijken in het vakkenoverzicht. Hier staat ook vermeld welke cursussen twee en welke drie dagen duren.

Naar het vakkenoverzicht

Naast examentrainingen biedt SSL een aantal andere cursussen aan gedurende de rest van het jaar. Zo kun je in de kerstvakantie een eendaagse cursus management & organisatie volgen, gericht op het eigen maken van de basisstof. In de zomervakantie bieden wij trainingen aan voor leerlingen uit 5 vwo die zich optimaal willen voorbereiden op het eindexamenjaar: de Stoomcursussen. Leerlingen die onverhoopt een herkansing moeten maken voor management en organisatie kunnen bij ons een Herkansingscursus volgen in de week na de bekendmaking van de examenuitslag.