- Locatie:
- De 5-vwo stoomcursussen in periode 1 (22 en 23 juni) tot en met periode 6 (16 en 17 juli) vinden plaats op het Da Vinci College (Kagerstraat 7, Leiden).
- De hoofdingang van het Da Vinci College wordt momenteel niet gebruikt. Via het schoolplein kun je de school binnen (zie de foto hieronder).
- Lokaal: uiterlijk om 18:00 uur de dag voor aanvang kun je via het inloggedeelte zien in welk lokaal je les hebt. Dit wordt ook naar je gemaild. Zorg dat je het lokaalnummer bij de hand hebt als je aankomt op de leslocatie!
- Aanvang: de ontvangst op de leslocatie is de eerste dag tussen 8:00 en 8:15 uur. De les beginnen elke dag om 8:30 uur.
- Vervoer:
- Kom je met de auto, check dan of er files zijn op deze site.
- Op deze site kun je een alternatieve route vinden.
- Kom je met de trein, check dan de vertragingen op dit moment en het overzicht van geplande werkzaamheden.
Voor alle vakken vragen we je voorafgaand aan de cursus enkele opdrachten te maken. Deze opgaven zijn belangrijk omdat:
- we je met behulp van deze opgaven, en vooral met jouw antwoorden, nog beter kunnen helpen om examensucces te bereiken;
- er stof in kan voorkomen die wij als bekend veronderstellen en die niet op de cursus wordt behandeld maar wel relevant is voor het goed doorlopen van de cursus;
- er tijdens de cursus op deze stof wordt voortgebouwd.
Om het maximale uit de cursus te halen, is het dus noodzakelijk dat je aandacht schenkt aan de voorbereidende opgaven. Overigens zie je het belang ervan ook terug in hoe wij ermee omgaan: de voorbereidende opgaven worden direct bij aanvang van de cursus nagekeken en voorzien van feedback en tips. Ook is er de mogelijkheid om tijdens het avondprogramma terug te komen op de opgaven door er persoonlijk met een van je docenten naar te kijken.
Het maken van de opgaven neemt ongeveer een uur in beslag. Deze opgaven kun je maken in een van de A4-schriften die je meeneemt naar de cursus (behalve voor Engels, Frans en Duits; bij deze vakken maak je de opgaven op het opdrachtenblad dat je zelf kunt uitprinten of op een los blaadje).
Je vindt de voorbereidende opgaven via de onderstaande links. Een week voor aanvang van de cursus, ontvang je van ons een e-mail waarin we je herinneren aan het maken van de voorbereidende opgaven.
Voorbereidende opgaven |
---|
Bedrijfseconomie |
Biologie |
Duits |
Economie |
Engels |
Frans |
Geschiedenis |
Latijn |
Natuurkunde |
Nederlands |
Scheikunde |
Wiskunde A |
Wiskunde B |
Voor de moderne vreemde talen (Duits, Engels en Frans) is het ook belangrijk om vooraf de woordenlijsten te leren:
Woordenlijsten |
Duits |
Engels |
Frans |
- Drie A4-schriften (voor Frans, Engels en Duits zijn maar twee schriften nodig): één voor de aantekeningen, één voor de opgaven en één als reserve mocht je opgavenschrift volraken. Je opgavenschrift wordt steeds tijdens de uitleg aan het begin van het blok ingenomen en nagekeken. Je hebt dus echt niet genoeg aan één schrift;
- De bevestigingsmail waarin je deelname aan de cursus wordt bevestigd. Deze mail is je bewijs van inschrijving. Uiteraard mag je deze e-mail ook digitaal tonen (bijvoorbeeld op je mobiel);
- Het lokaalnummer. Uiterlijk om 18:00 uur de dag voordat de cursus begint ontvang je een mail met je lokaalnummer. Je kunt het lokaalnummer ook terugvinden in het inloggedeelte;
- De uitwerking van de voorbereidende opgaven die je gemaakt hebt (zie hierboven);
- Schrijfgerei:
- Twee blauwe of zwarte pennen;
- Twee pennen met andere kleur (noodzakelijk!);
- Markeerstift;
- Bij wiskunde A en natuurkunde: geodriehoek;
- Bij wiskunde B: geodriehoek en passer (passer aangeraden, niet noodzakelijk);
- Bij Latijn: potlood en gum.
- Grafische rekenmachine (alleen voor wiskunde);
- Rekenmachine (voor alle andere exacte vakken, bedrijfseconomie, economie en management en organisatie; een grafische rekenmachine is niet toegestaan voor natuurkunde en scheikunde);
- Oortjes of een koptelefoon met een standaardaansluiting, indien je een training Duits, Engels of Frans volgt. Let op: draadloze oordopjes of oordopjes met bijvoorbeeld een USB-C aansluiting werken niet;
- Woordenboek (voor alle talen en voor biologie en geschiedenis. Wanneer je biologie, geschiedenis of Nederlands volgt: een woordenboek Nederlands);
- Het boekje Samengevat (niet noodzakelijk, maar wel aan te raden als naslag bij de meeste vakken; zie voor meer informatie Samengevat);
- Binas of ScienceData. Voor zowel natuur- en scheikunde als biologie is op het examen in 2023 of Binas 6e druk of ScienceData toegestaan, niet beide. We raden je aan te werken met het tabellenboek dat je op school ook steeds gebruikt hebt;
- Schoolboeken en Examenbundel (optioneel, alleen meenemen als je behoefte hebt aan een naslagwerk);
- Lunchpakket, op de cursus zijn geen lunchmogelijkheden. Wel zijn er vrijwel altijd lekkere en gezonde snacks zoals fruit, snackgroenten en studentenhaver. 's Avonds is er de mogelijkheid om mee te eten. Via het inloggedeelte kun je tijdens de cursus voor 13:45 uur een maaltijdbon (12 euro) kopen voor diezelfde dag.
- Mok en waterfles. Een mok als je op de cursus koffie of thee (gratis) wilt drinken en een waterfles. Op de cursus zijn geen wegwerpbekertjes. Je kunt bij het cursusbuffet (tot 13:45 uur) tegen een gereduceerd tarief van 3 euro een duurzame beker of duurzame drinkfles aanschaffen.
- Extra kledinglaag (bijvoorbeeld een vest) in verband met het klimaat; de klimaatbeheersing verschilt soms per lokaal;
- Oordopjes als je je daardoor beter kunt concentreren.
Als je het cursusbedrag nog niet voldaan hebt, verzoeken wij je dit zo snel mogelijk te doen op deze manier:
- Log in via het inloggedeelte.
- Onder 'Mijn cursussen' selecteer je de Stoomcursus. Hier vind je het kopje ‘Betalingen’.
- Kies of je het totaalbedrag of alleen de reeds bevestigde cursussen wil voldoen. Je wordt doorverwezen naar iDEAL.
- Zodra de betaling geslaagd is, ontvang je een e-mail en kun je je betalingsgegevens direct inzien in het inloggedeelte.
- Bij alle vakken geldt dat onze cursus je voorbereidt op het reguliere examen.
- In de stofomschrijving is precies te zien welke onderwerpen aan bod komen.
- In het onderdeel 'vakken en data' vind je de 'vakkenpagina's'. Hier lees je per vak hoe je je zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de cursus. Neem hiervan kennis om nog meer profijt van de cursus te hebben!
- Klik hier voor de dagindeling van de Stoomcursus.
- Onze docenten zijn dus ook in de avonden beschikbaar. Voor een aantal vwo vakken is het avondprogramma (19:30 tot 21:30 uur) op de eerste dag vrijwel noodzakelijk:
- biologie vwo
- economie vwo
- Latijn
- natuurkunde vwo
- scheikunde vwo
- wiskunde A vwo
- wiskunde B vwo
- Op deze pagina vind je een overzicht van wat er op het menu staat bij de stoomcursussen en wat de maaltijdbon kost. Je krijgt met een maaltijdbon een warme maaltijd, salade, fruit, een toetje en koffie of thee. Je kunt je maaltijdbon via het inloggedeelte aanschaffen. Klik bij de Stoomcursus van het huidige jaar op de knop 'Maaltijd bon kopen (datum vandaag)'. Let op: Je kunt de maaltijdbon alleen kopen vóór 13:45 uur op de dag waarop je wilt mee-eten. Het is dus niet mogelijk om van tevoren al een maaltijdbon aan te schaffen of een maaltijdbon voor de volgende dag(en) aan te schaffen.
- Klik hier voor het ordeformulier. Hierin staat kort weergegeven hoe de cursus voor iedereen op een zo prettig mogelijke manier kan verlopen.
- Mocht je een overnachting in Leiden overwegen, kijk dan even voor suggesties bij onze overnachtingsmogelijkheden. Hier vind je een lijst van pensions waar je uiterst vriendelijk wordt ontvangen en die je tevens halen en brengen naar de leslocatie.