De Leidse Examentraining

Latijn

Vijftig procent van de punten op je examen Latijn (en vaak ook op de schoolexamens die je nog moet maken) kun je verdienen met proefvertalen. Veel leerlingen denken dat je vertalen niet kunt leren. Op school wordt wel met vertalen geoefend, maar vaak leer je niet hoe je de vertaling daadwerkelijk moet aanpakken. Tijdens deze training zullen wij je strategieën aanleren om het proefvertalen aan te pakken. Dat doen we door de volgende onderwerpen te behandelen:

  • een stappenplan om op een gestructureerde manier te kunnen vertalen, en te herkennen welke functie een woord in de zin heeft;
  • de grammatica die essentieel is om goed te kunnen vertalen. We gaan het o.a. hebben over:
    • het vertalen van de coniunctivus;
    • het vertalen van het participium;
  • tips om goed gebruik te maken van je woordenboek;
  • tips om te voorkomen dat je punten verliest.

Tijdens de training is er veel gelegenheid om individueel met vertalen te oefenen. Je zult erachter komen waar je valkuilen liggen, en wij zullen je helpen te leren hoe je die valkuilen kunt omzeilen. Je krijgt dus praktische adviezen en concrete tips, die je onder begeleiding tijdens de training zelf in praktijk brengt. De begeleiding is intensief: één docent op vijf leerlingen.

Naast tips om thuis verder te oefenen met vertalen, geven we je aan het eind van de training ook een aantal tips mee om je optimaal voor te bereiden op de tekstvragen op het examen.

De cursus duurt twee dagen en wordt gegeven op verschillende data. De cursus begint de eerste en tweede dag om 8.30 uur en duurt tot 18.30 uur. De dagen zijn opgedeeld in vier blokken van 2 uur. Voor een uitgebreider overzicht van de opbouw van de training kun je kijken bij de dagindeling.

De cursuskosten voor een tweedaagse training bedragen 275 euro. Dit is inclusief het door ons ontwikkelde cursusmateriaal. Je kunt je inschrijven tot in principe tot uiterlijk een dag voor aanvang van de training. Echter, de ervaring leert dat deze cursussen snel volgeboekt zijn. Wil je zeker zijn van een cursusplaats schrijf je dan zo snel mogelijk in.

Wij zijn ervan overtuigd dat door deze training je zelfvertrouwen toeneemt en dat je met behulp van onze stappenplannen en tips goed voorbereid het examen in zal gaan.

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op!

 

De Leidse Examentraining
De Leidse Examentraining