Overslaan en naar de inhoud gaan

Dé Leidse examentraining met meer dan 20 jaar ervaring!

De Leidse Examentraining

Kerstvakantiecursus

De Kerstvakantiecursus 2017-2018 is afgelopen, vanaf september 2018 kun je inschrijven voor de Kerstvakantiecursus 2018-2018.

Je kunt je dus voor meer dan één vak inschrijven en ook zelf kiezen welk vak je bij voorkeur in welke periode volgt. Het grote voordeel van deze cursus is dat je aan het eind van de dag alle basis examenstof beheerst en je overzichtelijke stappenplannen hebt meegekregen waarmee je kunt oefenen. Niet alleen krijgt je zelfvertrouwen een boost maar ga je ook goed voorbereid je schoolexamens in die op de meeste scholen vlak na de kerstvakantie plaatsvinden!

Bij elk vak komt in ieder geval het belangrijkste gedeelte van de 4-havo- en 4- en 5-vwo-stof aan de orde, daarmee behandelen we meteen een deel van de examenstof. Bij veel leerlingen ontbreekt namelijk een stevige basis. De ervaring leert dat wanneer de gaten in het fundament gedicht worden, je nieuwe onderwerpen veel gemakkelijker begrijpt (zie ook de stofomschrijving). Bij de driedaagse Examencursus komt alle examenstof aan bod.

De lesdag wordt verdeeld in vier blokken van twee uur. Er wordt één onderwerp per blok behandeld. In het eerste half uur gaat de hoofddocent in op:

  • Welke stof je van het betreffende onderdeel moet kennen;
  • Welke vragen vaak gesteld worden op het examen en hoe je deze kunt herkennen;
  • Welke fouten leerlingen vaak maken;
  • Hoe je die fouten kunt voorkomen d.m.v. bijvoorbeeld het gebruik van stappenplannen.

De hoofddocent brengt het eerste half uur van elk blok structuur aan in de stof. Hij of zij onderscheidt hoofd- van bijzaken en brengt grotere stukken leerstof terug tot de belangrijkste onderdelen. Ook worden stappenplannen behandeld die je leren hoe je opgaven moet aanpakken, hoe ingewikkeld ze ook gesteld zijn. Vervolgens ga je de laatste anderhalf uur van het blok aan de slag met de door ons geselecteerde (examen)opgaven (zie ons lesmateriaal). Als je vastloopt bij een opgave, is er altijd een docent direct beschikbaar om je verder te helpen. Er zijn immers per docent meestal vier, maar in ieder geval altijd maximaal vijf leerlingen! Onze docenten gaan steeds na of je de leerstof werkelijk begrijpt, kunt onthouden en of je een goed overzicht van de stof hebt. In de avonduren is er de mogelijkheid tot extra (individuele) begeleiding. Voor een uitgebreider overzicht van de opbouw van de training kun je kijken bij de dagindeling.

Het team van jonge docenten heeft jarenlange ervaring met het geven van bijles en cursussen aan scholieren. Ze zijn super gedreven om het beste bij je naar boven te halen en hebben al vele duizenden leerlingen met succes door het examen heen geloodst. Onze docenten helpen je niet alleen individueel, maar nemen ook de tijd om alle stof, vanaf het begin, op een overzichtelijke manier te presenteren. Ze vinden het een uitdaging om je te helpen het examen te halen en weten uit ervaring dat dit ook echt haalbaar is.

De afgelopen jaren zijn vrijwel alle deelnemers (>90%) geslaagd.

Alle periodes duren één dag en vinden plaats in de kerstvakantie. In het actuele vakkenoverzicht kan je kijken voor een actueel overzicht van welke vakken in welke periode gegeven worden en voor welke vakken nog plaats is. De locatie wordt later bekend gemaakt, maar ligt in ieder geval niet ver van het Centraal Station.

De cursuskosten bedragen 140 euro per vak. Dit is inclusief individuele aandacht in de avonduren en het door ons speciaal voor deze cursus ontwikkelde cursusmateriaal.

In het aanmeldingsformulier kun je aangeven welk(e) vak(ken) je wilt volgen en op welke dagen je beschikbaar bent. Wij proberen je dan in te delen op de dagen van je voorkeur. Je kunt je inschrijven tot in principe een dag voor aanvang van elke periode. Echter, de belangstelling voor deze cursus is groot. Wil je zeker zijn van een cursusplaats schrijf je dan zo snel mogelijk in.

Met name leerlingen buiten de regio wijzen we graag op overnachtingsmogelijkheden in en rond Leiden. Op het door ons gemaakte overzicht van overnachtingsadressen vind je de prijzen. De genoemde accommodaties bieden verschillende extra's aan. Denk hierbij aan een ontbijt, de mogelijkheid van het gebruiken van een fiets, en er zijn ook accommodaties die je naar de cursuslocatie brengen en je aan het einde van de dag weer komen ophalen.

Wij zijn ervan overtuigd dat door deze training je zelfvertrouwen toeneemt en je niet alleen zal helpen om je (school)examenresultaat te verbeteren, maar ook om nieuwe stof sneller onder de knie te krijgen.

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op!

De Leidse Examentraining
De Leidse Examentraining