Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Coronacrisis: veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over hoe SSL omgaat met de coronacrisis.


Diensten van SSL tijdens de coronacrisis


Ja! We bieden (onder voorbehoud) tweedaagse cursussen aan in het weekend van 6 en 7 juni en in het weekend van 13 en 14 juni 2020. Meer informatie over deze cursussen lees je hier.

Vooralsnog gaan de stoomcursussen voor leerlingen uit 5 vwo gewoon door. Je kunt je hier nu voor inschrijven. Uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus vragen we je de betaling van het cursusgeld te voldoen. Mochten er vanwege het coronavirus cursussen geannuleerd worden, dan krijg je het reeds betaalde bedrag binnen een maand gerestitueerd. 

Nee. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, waaronder het sluiten van de middelbare scholen tot 1 juni, gaan de examentrainingen tot 1 juni niet door. Ook biedt SSL geen andere vormen van begeleiding aan.

Ja. Wij restitueren het gehele cursusbedrag van trainingen die vanwege het coronavirus geannuleerd zijn. Dit geldt ook als je je nu inschrijft voor een cursus ter voorbereiding op de RV-toetsen, een Stoomcursus of een Examencursus.

Nee, SSL biedt geen privé-bijles aan. Ook niet tijdens de coronacrisis.

Nee, we bieden alleen trainingen aan op onze leslocaties in Leiden. Onze cursussen zijn zo ontwikkeld dat juist de combinatie van klassikale uitleg en individuele hulp essentieel zijn. We zien geen manier om deze twee elementen in een digitale training te integreren.

Nee. Het succes van de cursus is een samenspel van drie factoren: de klassikale uitleg, het lesmateriaal en de individuele begeleiding door docenten. Aan het lesmateriaal alleen heb je vrijwel niets.


Maatregelen tijdens de cursussen i.v.m. het coronavirus


Onze cursussen vinden plaats op onze leslocaties in Leiden. We vragen leerlingen om niet met het openbaar vervoer naar de leslocatie te komen. In de buurt van onze cursuslocaties is doorgaans voldoende parkeergelegenheid en ruimte om je fiets te stallen.

Tijdens de cursussen wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden tussen personen. Om dit te waarborgen wordt een aantal maatregelen genomen, waaronder:

  • Kleine klassen in ruime lokalen, zodat er voldoende ruimte is tussen de tafels.
  • Individuele vragen worden in een apart klaslokaal beantwoord. Hier kunnen de docent en de leerling hardop met elkaar overleggen terwijl zij minstens 1,5 meter afstand houden.

Ook is op de cursus voldoende desinfecterende handgel aanwezig en worden extra schoonmaakwerkzaamheden ingepland, zoals regelmatig ontsmetten van deurklinken.

Op deze pagina vind je alle regels die we hanteren op de cursus in verband met het coronavirus. We gaan ervan uit dat iedereen zich houdt aan deze regels. Doe je dat niet, dan behoudt de cursusleiding zich het recht om je van de cursus te verwijderen.

Regels op de cursus in verband met het coronavirus

Als je verkoudheidsklachten hebt (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden) of ziek bent (verkoudheidsklachten en koorts en/of benauwdheid), mag je niet naar buiten. Ook als iemand in je gezin coronaklachten heeft (verkoudheidsklachten en koorts en/of benauwdheid), moet je thuisblijven. In deze gevallen kun je niet naar de cursus komen. Meld je voor aanvang van de cursus af door een mail te sturen naar info@sslleiden.nl.

Als je je hebt afgemeld zullen we in eerste instantie proberen je te verplaatsen naar een andere periode. Mocht dit niet lukken dan wordt je inschrijving geannuleerd en ontvang je het cursusbedrag terug.

Heb je verkoudheidsklachten en kom je toch naar de cursus? Dan zijn wij helaas genoodzaakt je te vragen te vertrekken.


Overige vragen


Als je je hebt ingeschreven voor een van onze cursussen word je per mail op de hoogte gehouden. Als er iets verandert aan de situatie dan ontvang je zo spoedig mogelijk een e-mail van ons op de twee e-mailadressen die je bij aanmelding hebt opgegeven. Actuele informatie kun je ook terugvinden op deze pagina.

 Je kunt ons bereiken per e-mail op info@sslleiden.nl. Telefonisch zijn wij wegens de omstandigheden tijdelijk niet bereikbaar.